דירוג אשראי, מהו
-
דירוג האשראי הוא תעודת זהות הבנקאית שלי, מידי חודש מדווחים הבנקים נתונים רלוונטים לבנק ישראל שמעדכן את מצב הדירוג של הלקוחות, וכאשר ירצו להגדיל מסגרת באשראי, לקחת הלוואה או משכנתא, יתבקשו לאשר את ההיחשפות של הגורם המלווה לנתוני האשראי שלכם, מה שיביא להחלטת הבנק אם לאשר להם או לא.
במקרים רבים, בעלי דירוג אשראי נמוך, ימצאו את עצמם חשופים להצעות יקרות יותר מהבנקים, כשהם משלמים ריביות גבוהות מאד, בשל הסיכון שהבנק לוקח כשהוא נותן הלוואה למי שמסומן באדום כמסוכן.
כל מינוס בבנק, כל שיק שחוזר, כל משכנתא שמסורבת ואפילו העובדה שהחשבונות בנק הם חדשים משוקללים לפני נתינת הציון המלא, ככל שהפיגורים והחוב הלא־מוסדר כבדים יותר, כך דירוג האשראי ייפגע. לכן, מומלץ להסדיר מקרים כאלו מוקדם ככל האפשר ולמזער את הנזקים.
פגיעה בדירוג האשראי משפיעה גם אחרי שמסדירים אותה, אך לא לנצח: לאחר שלוש שנים, כל מידע שמופיע בדירוג האשראי נמחק. כך שכל נזק שנעשה ניתן לתיקון תוך כמה שנים של ניהול חוב אחראי.
הפערים בין הדירוגים בריבית האשראי הצרכני הם אדירים: בעוד בעלי דירוג מצוין מקבלים אשראי בריבית ממוצעת של 7.5%, בעלי דירוג נמוך נאלצים לשלם 16%. בעלי דירוג אשראי נמוך מאוד כנראה שלא יקבלו הלוואות כלל.
רוצים לעקוב אחרי דירוג האשראי שלכם? קפטן קרדיט הוא אתר חינמי, שיעקוב אחרי דירוג האשראי שלכם וישלח לכם מייל על כל שינוי.